HÍVJON MOST! +36 (30) 945-4662
ADOMÁNYOZZ MOST!

Gondolatok a Házat Hazát Alapítványról a Civilek Napja apropóján

Tegnap emlékeztek meg a média különböző orgánumaiban a Civilek Napjáról, a civil szervezetek növekvő jelentőségéről. Mindez nem véletlen, hiszen a civil szervezetek számos feladatot látnak el, levéve így az önkormányzatok, sőt az állam válláról is bizonyos feladatokat. A civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte jobbá teheti az élet számos területét. Ide tartoznak azon polgári kezdeményezések formái – alapítványok, egyesületek, szövetségek – amelyekben a polgárok önkéntesen vesznek részt. Ilyen öntevékeny, adományokból működő szervezet a Házat – Hazát Alapítvány is!  De vajon hányan tudják, hogy az Alapítvány a fiatal, rászoruló családok otthonteremtését, az önkormányzatok segítségével munkahelyteremtést, a falvak és városok fiataljainak itthon maradását, sőt hazacsábítását tűzte zászlajára? De nemcsak zászlajára tűzte a HázatHazát Alapítvány ezt a programot, hanem 25 éves sikeres múlttal rendelkezik. Lőrincz Kálmán, az Alapítvány igazgatója és felesége dr. Máthé Gizella fáradságot nem ismerve szervezi a kalákamunkákat, gyűjti az adományokat, pályázik a fiatalok megsegítése érdekében, ami Magyarországon bizony embert próbáló feladat.

Mottójuk: „Itthon legyél otthon! Gyere Haza!”

És hányan tudják, hogy ezt, a magyarok számára sem ismeretlen, kalákamunkára épülő s, otthonteremtési illetve házépítési módszert, amit Lőrincz Kálmán 1992-ben hozott haza az Amerikai Egyesült Államokból Jimmy Carter volt amerikai elnök is támogatta nemcsak pénzadománnyal, de személyes magyarországi látogatással, mely során, bizony ő is megfogta a kapanylet? Az eltelt 25 év alatt házakat építettek fel fiatal – magukért és másokért is tenni akaró , rászoruló családoknak Martonvásáron,  Bátaszéken, Adonyban, Abdán, Cegléden, Gödöllőn, Kistarcsán és Verőcén, hogy csak néhányat említsek. És a munka azóta sem áll meg egy percre sem, sőt 2015 – ben új erőre kapva folytatódnak a programok: óvodaépítés Badalón, újabb családi otthonok építése Abán, Erdőkürtön és még hosszasan folytathatnám. A leírtakon kívül még oldalakon keresztül lehetne sorolni a Házat Hazát Alapítvány eddig elért szép sikereit, megható epizódjait és regénybe illő történéseit – ami egyébként „Értetek! Értitek?” Egy őrült amerikás magyar története címmel Szilágyi Károly tollából, rendhagyó regény formájában 2016 – ban a Könyvhétre meg is jelent, Lőrincz Kálmánról. Remélem, hogy e rövid írás is elegendő volt ahhoz, hogy az otthont teremteni kívánó fiatalok és az Alapítványt támogatni szándékozók figyelmét felkeltsük és ellátogatnak a www.hazathazat.hu és a www.lorinczkalman.hu honlapokra, amelyeken részletesen tájékozódhatnak a csatlakozás és adományozás feltételeiről: kattint-son az oldal alján található PayPal – gombra, ha adományt óhajt küldeni. Befejezésül hallgassák meg Tolcsvay Béla Kosssuth – díjas énekmondó szerzeményét a Házat Hazát Alapítvány Himnuszát „Nekem is lesz házam az én hazámban, a két kezemmel felé-pítem én”címmel és Dévai Nagy Kamilla Liszt-díjas énekművész dalát: „Az eresz a jó háztető a bujdosás ellen lázad”címmel ! Merjünk Házat –Hazát építeni hangyaszorgalommal, vasakarattal, mert minden magyar felelős minden magyarért.” Úgy gondolom, hogy a Házat – Hazát Alapítvány munkája is alátámasztja azt, hogy a civil szervezetek működése cseppet sem felesleges, sőt olyan új módszereket tudnak meghonosítani, melyek előbbre viszik életünket, gyors és hatékony döntéseket tudnak hozni megfogalmazott céljaik elérése érdeké-ben!

Administrator

Házat-Hazát Alapítvány adminisztrátora

Összes bejegyzése

Válasz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..