HÍVJON MOST! +36 (30) 945-4662
ADOMÁNYOZZ MOST!

A Világtalálkozó művészeti programsorozatáról

„Világok virága” – Festőművészek közös, monumentális alkotása – NÍVÓ VilágGaléria Gyűjtemény – Békepaletták világháborús emlékhelyekről Immár hagyományosan Szegeden kezdődtek, majd Ópusztaszeren, Budapesten folytatódtak a IV. Magyar Világtalálkozó művészeti programjai, amelyek azután jóval a rendezvénysorozatot követően Franciaországban értek véget, egy békeprogram keretében.

Az események három project köré csoportosultak: a Világok virága monumentális közös festmény készítése; a Nívó VilágGaléria Gyűjtemény gyarapítása és bemutatása; valamint az I. világháború centenáriumi ünnepség sorozatához kapcsolódó Békepaletta közös alkotás elkészítése. A művek létrejöttében több mint száz hazai és külföldi művész vett részt, s a programok szervezését több tucatnyi önzetlen, lelkes szervező segítette Hegedüs Tünde festő- és szobrászművész, A Világ Magyarságáért kitüntetés tulajdonosának irányításával. Díszvendégek Svájcból, Franciaországból.

A IV. Magyar Világtalálkozó művészeti programsorozata Szegeden, a Feketesas Művészeti és Kulturális Szalonban  vette kezdetét  egy nemzetközi művésztalálkozóval, amelynek  díszvendégei Svájcból és Franciaországból érkeztek.  Az előző Világtalálkozón megkezdett monumentális festmény, a „Világok virága”, közös alkotása tovább folytatódott a Világfaluban: a mű reprezentálja a magyar művészek összefogását és stílusgazdagságát. Ez az alkotás már a 2013. évi fesztivált követően magán hordozta majd 100 művész keze munkáját, s meghívást kapott több helyszínre, bemutatásra került Szegeden, Verőcén, Ópusztaszeren. A IV. Magyar Világtalálkozón ismét színesítette, gazdagította művészeti közös alkotószíntérrel a fesztivált.

A magyar művészek lelkes együttműködéssel, további kivirágoztatással közel 200 virágra bővítette a palettáját a nagy műnek. Már csupán annyi szabad hely fenntartásával elkészült a nagy festmény, amennyi lehetőséget szándékozunk biztosítani azon magyar művészeink számára, akikhez el kívánjuk juttatni a közös alkotás lehetőségét. A Magyar Világtalálkozó Európai Ifjúsági Találkozó programján, Ópusztaszeren is bemutatásra került, majd 2014. június közepén, Franciaországban, Sochaux-ban, a MALS galériában láthatták az érdeklődők, s festhették hozzá motívumaikat a művészek. Terveik szerint a „Világok virága” folyamatosan bemutatásra kerül a magyarországi és európai színtereken. Mexikóban kezdődött – Svájcba készülnek

A Világklub Művészeti Galériája a magyar művészek összefogását, támogatását, segítését az üzleti szempontok erősítésével továbbgondolta és elindította a NÍVÓ VilágGaléria Gyűjtemény programját. A gyűjteményhez  csatlakozó művészek egy-egy alkotásukkal kapcsolódnak. Minden darabja eredeti alkotás, amelyből sugárzik az alkotójának szellemisége, lelke, mégis promóciós darabként viszi a hírét, tehetségét a magyar művészeinknek. Külön figyelemmel fordulunk az irányba, hogy a világban szétszóródva alkotó magyar származású művészeinkhez is eljusson a gyűjteményhez való csatlakozási lehetőség. Az alkotások  bemutatásaival egy szelekciós folyamaton halad át időről időre, ami megmutatja a művészeinek piaci keresletét és  helyzetét a világban. Minden bemutató dokumentálása visszacsatolásra kerül a gyűjtemény alkotóihoz, amely gazdagítja a művészeti életművüket. A NÍVÓ Gyűjtemény első 18 darabja Mexikóban, Cancúnban, a 7. Magyar Fesztiválon bemutatásra került, majd Szegeden a Feketesas Kulturális, Művészeti Szalonban. Ezt követte a IV. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amely otthont adott a gyűjteménynek, továbbá az Uránia Filmszínházban,  mind a Nemzetközi Sajtótájékoztatón, mind pedig a Megnyitó Díszünnepségen.

Ezt követően Ópusztaszeren az Ifjúsági Találkozón, végül 65 darabra bővülve, gazdagította a Világfalu tömegrendezvényt a SYMA Rendezvényközpontban. A NÍVÓ Gyűjtemény, ez ideig soha nem alkalmazott módszerrel, eredeti alkotásokkal, mégis technikailag alkalmazható, utaztatható módon viszi a jövőben hírét, tehetségét a magyar nemzet művészeinek. Júniusban a teljes anyag bemutatásra került Franciaországban, Sochaux-ban, továbbá meghívást kapott októberre Svájcba, Zürichbe. Szervezés alatt állnak további kiállítások, így például Szerbiában, Kaliforniában, s más helyszíneken.

Multikulturális művészeti összefogás Párizsban 49 darabból felépítésre kerültek Párizs belvárosi utcáján a “Béke-paletták”. A két méter magas, öt méter hosszú, –  Hegedűs Tünde festőművész által megalkotott  háborús jelenetet ábrázoló képre – kerültek fel az egyéni alkotások, amelyeket Európa számos országából küldték a művészek – a magyar származású alkotókhoz több nemzet művészei is csatlakoztak. Ezzel az összefogással szándékozik a program felhívni a figyelmet az együttműködő Európáért, reprezentálni a művészek béke üzeneteit Európából. A Duna Televízió a helyszínen forgatta és tudósította az eseményt, amelyből egy dokumentumfilm is készül. A megvalósulását követően lebontották az összeállított monumentális művet, amely produkció egy folyamatosan bővítésre kerülő művészeti összefogást indított el az együttműködő, békés Európáért. A “Béke paletták” performance megvalósítására az Ateliers de Ménilemontant párizsi művész egyesület adott lehetőséget egy galériájának a külső homlokzatán. A “Béke paletták” – művészeti összefogással a békéért- projekt együttműködésben zajlott Zelei József kerékpáros békenagykövet európai békeútjával. A “Béke paletták” tematikus részét képezik a Panoráma Világgaléria NÍVÓ Gyűjteményének.

Administrator

Házat-Hazát Alapítvány adminisztrátora

Összes bejegyzése

Válasz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..