HÍVJON MOST! +36 (30) 945-4662
ADOMÁNYOZZ MOST!

A Házat-Hazát Alapítvány Erdőkürtöt látogatta meg.

Erdőkürtön járt a Házat – Hazát Alapítvány, ahol a kalákamunka közben megtekintették az önkormányzat részéről felajánlott telkeket is Callmeyer László  építész, tervezőművész társaságában. Ennek a napnak a programjai a püspöki áldással indított Nemzetközi Jótékonysági Szeretet Napok jegyében zajlottak.

Erdőkürtön szeptember 15-én Szebenszkiné, Palik Katalin polgármester asszony és a testület szervezésében kalákamunkán vettek részt a Házat – Hazát Alapítvány vezetői  – Lőrincz Kálmán és dr. Máthé Gizella  –  és munkatársai. Azon a napon a település  parkjának, és az intézmények környezetének rendezése volt a feladat. A település évekkel ezelőtt – a polgármester asszonynak köszönhetően – nagyon jó kapcsolatot épített ki az Alapítvánnyal.

Tíz építési telket ajánlott fel az önkormányzat arra a célra, hogy az alapítvány az otthonteremtő konstrukciójával építsen házakat, segítse a fiatalok helyben maradását, meg az odatelepülésüket. Az Alapítvány és a település közös munkája eredményeként egy paplak kialakításával helyben lakó katolikus papja is lesz Erdőkürtnek. Szintén közös törekvés, hogy helyben lakó rendőre, illetve rendőrei is legyenek a településnek. A kalákamunka közben megtekintették a telkeket Callmeyer Lászlóval – ö tervezte a badalói óvodát is – mert a házterveket a tájhoz, a helyi építészetre jellemző motívumokat is beépítve készíti el. A közös munka befejezése után   –  ami  reggelivel indult és bográcsban készített paprikás krumplival, süteménnyel zárult,  –  Lőrincz Kálmán  igazgató az érdeklődőknek bemutatta az Alapítvány tevékenységét, amit dr. Máthé Gizella aktuális eseményekkel egészített ki.

A bemutatón Kékesi Mihály vállalkozó az Alapítvány önkéntese, aki kertésznek is kiváló szakember, egy korszerű, az űrhajóknál is alkalmazott hőszigetelő anyagot mutatott be „működés” közben. Az Alapítvány munkáját, eredményeit Buga László r. őrnagy is érdeklődéssel fogadta és a megbeszélés folytatásában állapodott meg az Alapítvány igazgatójával, rendőröknek letelepedési céllal építhető házak ügyében. A nap eseményeit a krónikás örökítette meg.

Administrator

Házat-Hazát Alapítvány adminisztrátora

Összes bejegyzése

Válasz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..