HÍVJON MOST! +36 (30) 945-4662
ADOMÁNYOZZ MOST!

Hogyan segíthetsz?

Küldetésünk, hogy gyermekváró otthonokat építsünk fiatal magyar családoknak, akik saját erőből soha nem tudnának építkezni. Azokhoz a családokhoz, akiknek már otthont építettünk, 50 gyermek született, – a már meglévő gyermekekhez -, mert volt hová megszületniük, volt hová érkeznie a Gólyának! Azt kívánjuk elérni, hogy ezek a családok Magyarországon maradjanak ahelyett, hogy külföldön keresnék a boldogulásukat.

Jelszavunk: ITTHON legyél OTTHON, gyere HAZA!

Építsünk Házat – Hazát, hangyaszorgalommal és vasakarattal! Építkezéssel egyidejűleg – önkormányzatokkal karöltve – segítünk a fiataloknak munkát is találni, hogy vissza tudja fizetni az Alapítvány által megelőlegezett építési költséget – 20 év alatt -, kamatmentesen, átl.infláció-rátával korrigáltan. Ilyen lehetőséghez olyan rászoruló fiatalok juthatnak – forrásaink függvényében -, akik anyagi önerejük / kp.beugró, szociálpolitikai- és munkahelyi támogatás/ mellett 500 óra kaláka munkát önként vállalnak mások otthonának az építésén, vagy hasznos szervezési, számítógépes, stb. munkát, a közösség érdekében. A kalákamunka beépítésével és az alapítvány non profit volta által együttesen az építési költségek 20-30 %-kal is olcsóbbak, a mindenkori piaci áraknál. Nemcsak otthonokat építünk, hanem közösségeket is ! Mindenkit kérünk, hogy adományaival segítse ennek az álomnak a megvalósulását. Köszönjük a segítségüket. Isten áldja Önöket ! Üdvözlettel: Lőrincz Kálmán

Segítsen, hogy segíthessünk!  

„Badalói óvoda” felépítésére: MagNet Bank  16200151 – 18525728 – 00000000 “Csiszár Attila” otthonteremtésére MagNet Bank  16200106 – 11547985 – 00000000 PayPal – The safer, easier way to pay online! A Házat – Hazát Alapítvány a rászoruló fiatalok otthonainak építésénél egyszerre hasznosítja a védnökök, a szponzorok, támogatók, uniós pályázati források, jótékonysági események bevételeit, hazai- és külföldi kaláka-munkások természetbeni és pénzbeli adományait, egyházi- és állami pénzalapok forrásait, valamint a lakás-várományosok önerejét.

HOGYAN ADOMÁNYOZHAT, TÁMOGATHAT ?

 1. Kalákamunkával Épitkezéseinknél – és egyé jótékonységi akcióink alkalmával  meghírdetjük  mikor hol és milyen lehetőség nyílik kaláka-munkára és mettől-meddig időintervallumban lehet jelentkezni : lorincz.kalman@hazathazat.com címen
 2.  Természetbeni adományokkal Kérjük, hogy adományozási szándékát, ill. érdeklődését , hogy mire lenne szüksége az alapítványnak – jelezze  a következő e-mail címen: lorincz.kalman@hazathazat.com, vagy 06-30-945-4662 mobiltelefonon.
 3.  Pénzadományokkal Emlékeztetjük, hogy az 1.000,-Ft-os adomány is – főleg ha sok van belőle – otthonok építését finanszírozhatja rászoruló fiatalok számára. Alapítványunk hálás szívvel fogad minden segítséget és felajánlást.

F E L H Í V Á S

“Határtalan Összefogás”- Háza, a III. Magyarok Világtalálkozó jótékonysági céljának megvalósítására

 1. Sárga csekken: Kérjük jelentkezzen lorincz.kalman@hazathazat.com,  vagy 06-30-945-4662 mobilszámon, hogy küldhessünk Önnek csekket, amire  kérjük ráírni  nevét és lakcímét.
 2. Belföldi Ft-átutalással: OTP Zrt.,, Házat – Hazát Alapítvány Számlaszámunk:  11714006 – 20342094 A megjegyzésbe kérjük beírni: a Határtalan Összefogás Otthona
 3. Külföldről euro- és dollár átutalásokkal: Erste Bank Hungary Zrt. Házat – Hazát Alapítvány/Lőrinczné dr. Máthé Gizella/ Számlaszám: HUF 11600006 – 00000000 – 30391264 Nemzetközi IBAN számlaszám: HU23 11600006 – 00000000 – 30391264 In the note please write: Cooperation without Frontiers for a home Adója 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat alapítványunk fiatalokat segítő munkájához! ADÓSZÁMUNK: 18013818 – 2 – 43, amit adóbevallás esetén tüntessen fel a nyomtatványon, az erre vonatkozó törvény értelmében.

Hogyan rendelkezhet az adó 1 %-ról? Kattints ide a bővebb információért. Jelenlegi legújabb, modell-értékű lakásépítési programunkat ITTHON – OTTHON néven indítottuk útjára Vizsolyban. E településen 3 házat építünk az Önkormányzati Testület- és a polgármester, Bihi MIklós   jóvoltából adományozott telkeken.

 •  Nem nézhetjük ugyanis tétlenül, hogy fiataljaink külföldre távoznak, lassan nem marad orvos és egyéb szakember az oszágban.
 • Vizsolyban- és a környező településeken évek óta nincs háziorvos, tehát az – első lakást egy háziorvosnak építjük.
 • A református egyház fiatal lelkészházaspárja is számos kivitelezhető ötletből származó tettel szeretné gazdagítani a települést, így – a második  házat egy szociális munkás-házaspárnak fogjuk építeni.
 • Az önkormányzat munkát tud adni olyan agrár-szakembernek, aki majd segíti mind az önkormányzatot a beindított kertészeti munkákban-, mind pedig a  település lakóit a gazdálkodásban- és a Hagya-szövetkezeti mozgalom  újjáélesztését, mint falugazda, tehát a – harmadik gyermekváró otthont egy agrármárnöknek építjük,
 • E munkahelyre várunk, ill. hirdettünk pályázatot a gödöllői Agrártudományi Egyetemen, az idén végzős-, vagy már végzett  hallgatóknak.
 • A választásból látszik, hogy miközben gyermekváró-otthont építünk, egyben munkahelyet is sikerül biztosítani – a helyi önkormáynzat, egyház segítségével – az odaköltöző fiatalok számára. Igy teremtünk alapot számukra, hogy egyrészt legyen hová születnia gyermekeknek-, másrészt legyen miből kifizetnie a fiatalnak az otthon rezsijét- és a ház építéséhez megelőlegezett forrás törlesztő-részletét, mert lesz munkája.                                                    

E terv megvalósításához az Ön segítségére is szüksége van Alapítványunknak. Kérjük adományával támogassa az építkezést, hogy a 3 család mielőbb beköltözhessen. Az Önök támogatásával, segítségével egyre közelebb kerülhetnek a R E M É N Y  L A P Á T O S A I jövendő gyermekváró otthonaikhoz. Önzetlen segítségükért alapítványunk teljes stábja és főleg az általunk épített otthonokba költöző fiatalok hálásak!!

EMELJÜK FEL MAGYARORSZÁGOT!